Zelf aandelen kopen doe je via hier

Aandelen kopen kan je het beste doen door eerst te kijken waar je het voordeligst kunt beleggen in aandelen. Je leert alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan met het kopen en verkopen van aandelen. 

Aandelen zijn eigendomspapieren, wanneer je een aandeel in een bedrijf bezit ben je eigenlijk een mede – eigenaar van een bedrijf. Je krijgt dan ook een deel van de winst uitgekeerd in de vorm van dividend. Aandelen kan je verhandelen op de beurs. De prijs van een aandeel wordt door verschillende factoren worden beïnvloed. 

zelf aandelen kopen

Kosten van aandelen

Voor elke transactie brengt een broker transactiekosten in rekening, dit is een manier om meer te verdienen als een broker. De transactiekosten van zelf aandelen kopen kan per broker verschillen in prijs, het is daarom altijd verstandig om eerst goed na te gaan bij welke broker je het goedkoopst kunt beleggen. 

Welke stappen moet je doorlopen voor zelf aandelen kopen?

1.   voor het kopen van aandelen moet je een account hebben bij een online broker, een broker is een partij die het mogelijk maakt voor particulieren om aandelen te kopen en verkopen. 

2.   Je bepaalt nu welke aandelen je wilt kopen, je kan hier voor een bedrijf zoeken waarbij je zelf geen mede-eigenaar van wilt worden. Het handigst is om voor een bedrijf te gaan die je zelf al een beetje kent. 

3.   Vervolgens bepaal je hoeveel aandelen je wilt kopen. Zeker in het begin is het aan te raden om alleen een klein bedrag in te leggen, pas wanneer je het doorhebt is het slim om met grotere bedragen aan de slag te gaan. 

4.   Tijdens het kopen van je aandelen kies je ook het type order uit. Wanneer je aandelen koopt zie je sowieso eerst de ask en bid prijs. De ask prijs is de prijs waartegen de verkopers een aandeel willen verkopen. De Bid prijs is de prijs waartegen de koper een aandeel willen kopen. 

5.      Een markt orden is een order waarbij de aandelen direct gekocht worden tegen de marktprijs, bij dit type order kunnen de prijzen duurder uitvallen.

6.   Een limiet order wordt alleen uitgevoerd wanneer een bepaalde prijs bereikt is, dit is voor de actieve handelaren. Je bent er niet zeker van dat je volledige order wordt uitgevoerd.

7.   Nadat je aandelen hebt gekocht stopt het werk niet, je moet je aandelenportefeuille blijven verbeter. 

zelf aandelen kopen

Alles wat je moet weten voordat je aandelen aanschaft vind je op de beleggen.info website, alle informatie je nodig hebt staat hier allemaal netjes opgesomd, A tot Z in beleggen staat goed beschreven op de website. Aarzel dus niet om de website die bomvol met informatie zit te bezoeken over hoe je nou zelf je aandelen kan kopen.