30 november 2021

Wil of moet je weg bij je werkgever? Mogelijk volgt er dan outplacement

2 min read
outplacement

Als je een werknemer bent dan is een contract voor onbepaalde tijd normaliter het beste dat je kunt krijgen van een werkgever. Maar zelfs zo’n vast contract is nog geen garantie voor succes op de lange termijn. Plat gezegd kan een werkgever namelijk altijd van je af, mochten ze dat willen. Wel is het zo dat als dit het geval is terwijl je niet aan het onderpresteren bent, dat een werkgever je zal moeten compenseren. Ontslag op staande voet mag dan dus niet. Deze compensatie bestaat met grote regelmaat uit een outplacementtraject. Outplacement is erop gericht dat je binnen redelijk afzienbare tijd een nieuwe baan vindt voor de lange termijn.

Hoe kies je een outplacementbureau?

Er zijn in Nederland veel bedrijven en instanties die outplacement in hun portefeuille hebben. Dit gaat van grote, bekende bedrijven tot kleine specialisten die met één of enkele mensen werken. De vraag is echter wel of je als werknemer een grote invloed hebt op de keuze voor een outplacementbureau. Als jouw werkgever niet standaard samenwerkt met zo’n bureau kun je mogelijk wel zelf een eigen expert benaderen. Houd bij het kennismaken van deze outplacementspecialisten in de gaten of men echt kennis van zaken heeft en of je een goede klik hebt met de persoon in kwestie. Je zult namelijk enige tijd samenwerken gedurende het traject waar toch veel van af hangt.

outplacement

Meer over het outplacementtraject

Een outplacementtraject begint normaal gesproken met het in kaart brengen van je huidige situatie. Je aanstaande ontslag moet namelijk ook een ‘plekje’ krijgen. Vervolgens ga je je eigen mogelijkheden én de arbeidsmarkt uitgebreid onderzoeken. Tenslotte krijg je hulp bij het solliciteren. Meestal heeft dit traject plaats terwijl je officieel nog werkzaam bent bij je oude werkgever.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *