Welke schoenen moet ik dragen deze winter?

Welke schoenen zijn deze winter in de mode? Welke trends zien we terug op de catwalk? In dit artikel bespreken we de leukste, grappigste en meest opvallende trends van dit moment op gebied van schoenen. Kijk op www.sneakers.nl voor meer informatie.

Trend 1: plateausneakers

Allereerst zien we op gebied van sneakers een hele opvallende trend namelijk, de plateausneaker. Dit is een sneaker met een dikke, hoge zool zoals de Nike air max 1. Deze schoenen komen voor in allerlei verschillende soorten en maten. Zo heb je plateausneakers die helemaal wit of zwart van kleur zijn, zodat de zool overloopt in de schoen. Maar je hebt ook sneakers waarbij de zool juist contrasteert met de rest van de schoen, zodat de zool er extra uitspringt. De zool is dan bijvoorbeeld wit, terwijl de rest van de sneaker blauw is. De plateausneaker heeft verschillende voordelen. Zo ben je ineens 5 centimeter langer zonder dat je hakken hoeft te dragen. Ze geven je outfit een moderne en stoere uitstraling. Ook zijn ze met allerlei soorten outfits te combineren. Ze staan bijvoorbeeld heel leuk onder een rokje of jurkje maar, zijn ook super stoer onder een spijkerbroek. 

Trend 2: veterlaarzen

Een andere opvallende trend van deze winter zijn de veterlaarzen. Deze hebben we al lang niet gezien in de schoenenmode, maar in 2019 zijn ze weer helemaal terug. Het gaat met name om de victoriaanse veterlaars. Dit is een laars met een smalle leest, een spitse punt en dus met lange veters. Vaak hebben deze laarsjes een mooie verfijnde hak. Deze laarsjes zijn super elegant en vrouwelijk en je kunt ze goed combineren met een mooie jurk, een rok of een cropped jeans. 

Trend 3: dierenprints

Tot slot zien we dit jaar weer veel dierenprints op schoenen zoals, panterprint, slangenprint en krokodillenprint.