30 november 2021

Wat is linkbuilden?

2 min read
SEO marketing

Dit artikel gaat over linkbuilden. Wat is dat. Maar eerst wat is SEO en wat is de doelstelling daarvan.

SEO

Het uiteindelijke doel van een commerciële website is het verkopen van producten en/of diensten. Met het zeer brede en intensieve gebruik van het internet is een website een erg voornaam marketinginstrument geworden. In plaats van krantenadvertenties of de Gouden Gids door te spitten, kiest de gebruiker met toegang tot het internet voor een zoekmachine om daarmee het web af te zoeken. Van de zoekmachines heeft die van Google verreweg het grootste marktaandeel. Daarom zullen we ons hier daartoe beperken. SEO staat voor Search Engine Opmization. Dat heeft aan de ene kant te maken met de inhoud en structuur van je website en aan de andere kant met wat linkbuilden wordt genoemd. Op dat laatste gaan we in het vervolg van dit artikel in. Combineren we de aanpak en de doelstelling dan krijgen we SEO marketing.

SEO marketing

Linkbuilden

Zoals al gezegd, is linkbuilden een onderdeel van SEO marketing. Het is het geplaatst krijgen van zogenoemde backlinks naar jouw website op andere websites, bijvoorbeeld door de uitwisseling van backlinks of voor de plaatsing betalen. Backlinks kunnen heel veel waarde hebben. De gedachte erachter is, dat als er op andere websites een link naar website staat, dan moet jouw website daarom een zekere relevantie hebben. Met goede backlinks komt jouw website dan hoger in de zoekresultaten van Google. Een goede backlink voldoet onder meer aan de volgende twee criteria:

  • De backlink staat op een website die van Google een hoge waardering krijgt.
  • De backlink staat in een stuk informatieve tekst, die aansluit bij de inhoud van jouw website. Meer dan eens is prima, maar zeker niet vaak.

Behalve het feit dat een backlink kan helpen om je website hoger in zoekresultaten te laten komen, kan een bezoeker van die andere website op jouw backlink klikken en zo bij je website terechtkomen, met de kans dat die klik resultaat in een stuk omzet voor je bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *