30 november 2021

Wat houdt de kleine ondernemingsregeling in?

2 min read

De kleineondernemersregeling wordt ook wel afgekort als de KOR. Dit is een regeling die alleen geldt voor ondernemers die onder de €20.000 omzet halen in het jaar. Hierbij kun je als ondernemer voordeel halen op de btw die je moet betalen. Als je voldoet aan de voorwaarden van de KOR, dan hoef je geen belasting te betalen. 

Voorwaarden KOR

Vanaf 2020 zijn de voorwaarden voor de KOR gewijzigd en kom je als bedrijf in aanmerking voor de KOR als je ondernemer bent voor de btw, een omzet hebt lager dan €20.000 en je bedrijf in Nederland gevestigd is. Wanneer je onder de kleine ondernemingsregeling valt, bereken je geen btw op de leveringen van jouw producten of diensten. Daarnaast mag je geen btw op kosten aftrekken. Wanneer je hieraan voldoet, hoef je geen belastingaangifte te doen. Wil je weten welke mogelijkheden je hebt? Kies voor een boekhouder in Ommen. Dit kun je laten doen door Administratiekantoor Mulders

Inschrijven

Denk jij dat je onder de kleine ondernemingsregeling valt? Dan kun je je hiervoor aanmelden bij de belastingdienst. Zij bepalen of je in aanmerking komt voor de KOR. Je moet je hiervoor uiterlijk 4 weken voor ingangsdatum van het aangiftevak aanmelden. Je kunt hierbij ook aan de belastingdienst vragen welk voordeel je hiermee behaald. 

Omzet die meetelt

Twijfel je of je minder dan €20.000 per jaar verdient? Kom er dan achter welke onderdelen je wel en welke je niet mee moet tellen. De levering van goederen en diensten waar je normaal belasting over betaalt gelden wel mee. Ook gelden btw-vrijgestelde omzet van leveringen van goederen en diensten mee over onroerende zaken, betaalmiddelen en effecten, financiële diensten en verzekeringsdiensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *