Waarom kerstpakketten met voedsel nog steeds zo populair zijn

Je zou denken dat een kerstpakket met allerlei etenswaren erin geen goede keuze meer is. Zoveel mensen eten vegan, vegetarisch, glutenvrij of hebben een allergie. Toch zijn kerstpakketten met eten erin nog altijd heel populair. Hoe komt dat?

De oorsprong van het kerstpakket

Het kerstpakket stamt uit het begin van de 19e eeuw, toen het bewaren van voedsel in de lange wintermaanden nog niet zo eenvoudig was. Sterker nog, het was bijna onmogelijk. In sommige streken was het bij de boerenbevolking de gewoonte om mensen die langs de deur kwamen om de boer en zijn gezin een zalig kerstfeest te wensen, eten en drinken aan te bieden. Dat is eigenlijk hoe het allemaal begon. Die gewoonte is doorgegroeid tot het geven van kerstpakketten, die dus nog altijd vaak voedsel bevatten. Al gaat het dan niet meer om voedsel dat anders over datum zou gaan.

Groot aanbod

De trends van dit moment

De kerstpakkettenbeurzen zijn weer geweest, de stylisten en trendwatchers hebben wederom onderzoek gedaan en de verzamelde data van het afgelopen jaar is geanalyseerd. Op basis van deze informatie wordt er een inschatting gemaakt van wat de kerstpakketten trends voor dit jaar zullen zijn. Het voedselpakket was wederom erg populair.

Verklaring voor de trend

De reden dat die voedselpakketten nog steeds zo populair zijn is omdat je eigenlijk best veel krijgt. Het is gewoon leuk om al die kleine losse producten te ontdekken. De goed gevulde kerstpakketten zijn nog altijd een welkome toevoeging aan de kerstmaand.

Verschillende producten