25 januari 2022

Waarom Headhunting de populaire manier is om werk te vinden!

2 min read

We willen allemaal een baan die precies past bij ons. Iets wat we leuk vinden om te doen én iets waar we goed in zijn. Dan is het misschien nog wel eens een idee om deze droombaan te vinden door middel van een headhunter. Misschien heb je er wel eens eerder van gehoord, maar wat is een headhunter nou precies? Een headhunter is een recruitment consultant die de ideale werknemer zoekt voor een bedrijf. Headhunting wordt ook wel Executive Search genoemd. Integendeel tot een uitzendbureau die mensen zoekt voor algemene functies, focust een headhunter zich op executives en andere managementposities. In dit blog beschrijven wij een aantal redenen waarom Headhunting dé manier is om in dienst te gaan!

1. Geschiktheid voor de functie & bedrijf

Om te beginnen is het fijn om te weten dat wanneer een headhunter jou kiest om in dienst te gaan bij een bedrijf, er al zekerheid is dat jij geschikt bent voor de functie. De headhunter is namelijk zeer zorgvuldig en kritisch bij het selecteren van de ideale werknemer. Ook hebben headhunters oog voor het non-verbale. Dit betekent dat zij letterlijk op elk detail van de kandidaat letten. Van de manier waarop iemand de hand schudt, tot de houding die ze aannemen tijdens het interview. Wanneer de kandidaat het interview met de headhunter is doorgekomen en wordt voorgesteld aan de klant (het bedrijf), betekent het dus dat de kandidaat op alle vlakken geschikt is voor de functie én het bedrijf. Dit voorkomt vaak veel teleurstellingen.

2. Transparant

Een heel belangrijk pluspunt – welke je meestal niet terugziet bij andere wervingsbureaus, maar wél erg op de prijs wordt gesteld door de kandidaten – is de transparantie van een headhunting bedrijf. Als Headhunter Nederland sta je namelijk neutraal ten opzichte van het bedrijf én de kandidaten. Dit houdt in dat de headhunter ook inzicht geeft over het bedrijf áán de kandidaat. Zo wordt de kandidaat ingelicht over het bedrijf vanuit een neutraal perspectief en weet de kandidaat dus wat hem/haar te wachten staat. 

3. Zij vinden JOU!

De taak van een headhunter is het zoeken van de ideale executives voor bedrijven, op basis van de wensen en eisen van dat bedrijf. Een ander voordeel van zo een headhunter is dan ook dat zij zelf op zoek gaan naar de ideale kandidaat. Als je geluk hebt word je dan ook vanzelf gecontacteerd door een headhunter. Zo heeft Executive Search bureau Maes & Lunau een profiel, op basis waarvan zij de ideale kandidaat zoeken. Op verschillende manieren kan je ervoor zorgen dat jij op de radar van een headhunter komt óf je kan zelf je CV opsturen!