Waar moet je aan denken bij het organiseren van een teamuitje?

Je collega’s zie je bijna elke dag, maar hoe goed ken je ze eigenlijk buiten de werkvloer om? Een teamuitje is de ideale gelegenheid om jouw collega’s beter te leren kennen op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. Hiernaast zorgt een teamuitje er ook voor dat je als team sterker kan worden en bezorg je jouw collega’s een dag om niet snel te vergeten. Maar hoe organiseer je zo’n onvergetelijk teamuitje?

Datum prikken

Dit is een erg belangrijk onderdeel in het organiseren van een teamuitje, de datum. Zorg ervoor dat je inzicht hebt in ieder zijn of haar agenda en probeer een dag te vinden waarop de meeste mensen beschikbaar zijn. Soms is het onmogelijk om een dag te vinden waarop iedereen kan, dan zou je eventueel ook voor kunnen stellen om het teamuitje in het weekend te laten plaatsvinden. Hiernaast is het prikken van een datum essentieel voor het kiezen van een activiteit of locatie. Bij sommige activiteiten en locaties moet je al ver van te voren reserveren om zeker te zijn van een plek. 

Programma

Aan de hand van het budget, kan het programma van het teamuitje bepaald worden. De tijd van het jaar kan ook invloed hebben op het teamuitje. In de zomer is het heel leuk om een buitenactiviteit te gaan doen en in de winter kun je meer indooractiviteiten opzoeken. Hierbij kun je sportieve activiteiten afwisselen met activiteiten waarbij je niet zo veel fysieke inspanning hoeft te leveren. Ga bijvoorbeeld een spel doen of houd een wedstrijd, waarbij je leuke prijzen kan winnen. Om het teamuitje nóg leuker te maken kun je matchende shirts laten bedrukken met daarop je bedrijfsnaam. Deze shirts zijn heel makkelijk te bestellen bij Omnishirt! Deze matchende shirts staan ook erg leuk op een teamfoto tijdens het uitje.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *