30 november 2021

Tips voor het verven van meubels

2 min read

Zo nu en dan kunnen onze meubels wel een opknapbeurt gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een houten tuinset die helemaal versleten is? Of wil je gewoon je eethoek een andere uitstraling geven? Dan kun je je meubels opnieuw verven! Dit zal de meubels meteen een nieuwe uitstraling geven, waardoor ze weer als nieuw lijken. Maar hoe pak je het verven van meubels nu precies aan voor de beste kwaliteit? Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel. Lees dus snel verder!

Schuren

Voordat je kan gaan beginnen met verven is het belangrijk dat de ondergrond goed glad is. Zo pakt de verf beter én ziet het resultaat er straks veel mooier uit. Zeker met houten meubelen is het erg belangrijk dat je deze eerst schuurt. Zo haal je ook gelijk de oude laklaag eraf, voordat je er een nieuwe op doet. Het schuren van de meubels kun je het beste doen met een schuurpapiertje of een schuurmachine. Zorg er alleen bij een schuurmachine voor dat je niet te veel schuurt. Het is namelijk niet de bedoeling dat je veel hout weghaalt.

Aanbrengen verf

Nadat je het hout hebt geschuurd en stofvrij hebt gemaakt, is het tijd om de verf aan te brengen. Koop een goede verf, zoals Relius verf, dat speciaal geschikt is voor buitengebruik en houten ondergronden. Bij het aanbrengen van de eerste laag is het belangrijk dat je een zo dun mogelijk laagje aanbrengt. Deze laat je vervolgens opdrogen, voordat je de tweede laag aanbrengt. Bij het aanbrengen van de tweede laag verf mag je wel iets meer verf op de kwast nemen. De tweede laag zorgt ervoor dat de verf dekkend is en een egaal resultaat geeft. Mochten er tussendoor druppeltjes verf naar beneden lopen, omdat je toch te veel verf hebt gepakt, strijk deze dan meteen weg met de kwast. Anders drogen de druppeltjes op wat je blijft zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *