30 november 2021

Tips voor een langere levensduur van een transportband

1 min read

Een onderdeel van procesoptimalisatie is ook het goed functioneren van het productieproces. Een onderdeel hiervan zijn de transportbanden die onderdelen en producten van A naar B verplaatsen. Een transportband is dus onmisbaar op het moment dat een producten geproduceerd moet worden. Om ervoor te zorgen dat de transportband voor een lange periode mee gaat, geven wij een aantal tips.

Beschadiging

De transportbanden moeten bestand zijn tegen een stootje. Het komt namelijk vaak voor dat een product een hele weg aflegt waarbij deze van de ene naar de andere band wordt verplaatst. In de meeste gevallen wordt hier dus beschermend materiaal voor gebruikt die ook tegen hoge/lage temperaturen kan en die ook nog eens tegen UV-licht kan. Onderhoud de transportbanden dan ook goed zodat deze voor langere periode mee gaan. 

Ondersteunende delen

De ondersteunende delen moeten van hoge kwaliteit zijn. Denk bijvoorbeeld aan een pallet drive die voor de aandrijving van een transportband zorgt. Deze kun je krijgen bij TBA, die gespecialiseerd is in de aandrijving van transportbanden. 

Installatie

Alle onderdelen die in contact komen met de transportband moeten olie- en vetvrij zijn bij de installatie. Daarnaast moeten de onderdelen goed uitgelijnd zijn en het juiste formaat hebben. Ook is het bij de installatie van belang dat de spaninrichting ingesteld is op de laagste spanning. 

Een optimaal reinigingsproces

Een transportband wordt ondersteund door diverse onderdelen. Hierdoor is het van belang dat deze goed schoongemaakt worden en de juiste reiniging krijgen. Denk bijvoorbeeld aan roestplekken, olie, vocht, vuil en vet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *