Sneakers en subcultuur

De sneaker is een schoensoort die niet meer weg te denken is. Er is momenteel zelfs een hele sneakercultuur. Deze subcultuur is de afgelopen jaren onderhevig geweest aan wat interessante ontwikkelingen. Wat voorheen bijvoorbeeld vooral een schoen was voor een relaxte dag, is nu een schoen om tijdens vrijwel iedere gelegenheid te dragen. Onder een jurk of met een nette broek: het mag tegenwoordig allemaal. Waarom? De sneaker is onder andere veelzijdig. Naast heren sneakers of vrouwen sneakers zijn er overigens ook verschillende modellen, stijlen en natuurlijk merken. 

Maar wat maakt de sneaker nou zo fashionable? Ten eerste in deze schoen natuurlijk heerlijk comfortabel. Wie droomt er nou niet van om elke dag op comfy sportschoenen te lopen? Verder is de sneaker een perfecte manier om jezelf als individu te laten zien. Ga je voor een zeer opvallende variant of toch een basic witte? De keuze is geheel aan jou! Sneakers zijn er in zoveel kleuren en vormen, dus je kunt er goed mee laten zien wat jouw stijl is of zelfs tot welke subcultuur jij behoort. 

Wat zoeken de echte sneaker freaks?

Om de haverklap komen er weer nieuwe modellen uit. Heb je net een nieuwe paar nikies aangeschaft, is er alweer een andere versie uit. Sommige mensen maken er hun hobby van om de meute voor te zijn en de meest exclusieve paren in bezit te hebben. Hierdoor zijn de sneakerverzamelaars een heuse fractie binnen de sneaker subcultuur. Maar wat zoeken deze sneaker freaks nou precies?

“Het geeft een kick om een paar sneakers te hebben waarvan een slecht een klein aantal van verkrijgbaar is. Die exclusiviteit maakt het zo bijzonder. Bovendien ben je dan echt uniek.” Vertelde een vriend van mij die al een aardige sneakercollectie heeft. Ze zoeken dus naar iets speciaals. We willen immers allemaal bijzonder zijn. Echte collectors items voor sneakerverzamelaars zijn daarom vaak limited edition modellen of modellen die ontworpen zijn door populaire (sport)sterren. Denk bijvoorbeeld aan het Yeezy model van Adidas, ontworpen door Kanye West. Voor deze sneaker staan mensen ’s ochtends al in de rij om een paar te bemachtigen. Volgens mij wordt het nieuwe design volgende maand al gelanceerd. Ga jij proberen deze in handen te krijgen?

Sneaker trends 

Over oktober gesproken, wat voor sneakers kunnen we dit najaar nog meer verwachten? Trends zijn binnen de sneaker subcultuur erg belangrijk. Qua kleuren zullen we de natuurlijke kleuren als beige, kaki en groen veel gaan zien. Daarnaast is voor vrouwen (maar ook voor mannen) lichtroze heel hot. In de details van de schoenen zullen we wel meer opvallende kleuren zien. Verder zal metallic ook nog steeds een rol blijven spelen in de sneakerwereld. Wat modellen betreft zullen we wat grovere modellen zien met dikkere zolen met veel air. We zagen dit seizoen al sneakers met klittenband, maar dit najaar wordt het je nog makkelijker gemaakt met slip-on sneakers. Ideaal toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *