Paardentrailer

Een paardentrailer wordt gebruikt om paarden te verplaatsen van A naar B. Ze kunnen overgeplaatst moeten worden omdat ze gaan verhuizen, op vakantie gaan of mee moeten naar een wedstrijd bijvoorbeeld. Alleen hoe vind je nou de manier om jou paard zo makkelijk en efficiënt mogelijk in de trailer te krijgen.

Veel voorkomende problemen met een paardentrailer begeleiden zijn: het kost steeds meer tijd. Het paard wil niet in de buurt van de trailer komen. Het paard steigert voor de trailer. Het paard komt kletsnat van de stress de trailer uit. Het paard drukt bijna de stang er uit. Hoe dan ook zijn deze situaties erg vervelend en belangrijk dat deze goed aangepakt worden.

Paarden zijn vanuit de natuur vlucht dieren. Dit betekend dat als zij zich in een onveilige situatie zullen begeven het paard zal gaan vluchten. Dit geeft ons voldoende indicatie om zijn eerste instincten te trainen. Dit doe je om zo iets van het paard te vragen wat hij niet gewend en zelfs een beetje eng vind om te doen. Een paard is van zichzelf natuurlijk al best groot en houd daarom ook niet van nauwe kleine plekken.

paardentrailer

Tips

Het gaat niet om de trailer. Zoek uit waar het probleem ligt voor je paard. Is het angst of aangeleerd gedrag?

Neem de tijd om trailerladen te trainen. Dit geeft meer rust en gewenning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *