25 januari 2022

New year, new… bathroom?

2 min read
ligbad

Het feit dat het bijna 2020 is, is een goed excuus om jezelf eens lekker te trakteren. Op een… nieuw interieur voor je badkamer, bijvoorbeeld? Veel van ons kijken niet echt naar onze badkamer om, en zien het enkel als een plek om ons ochtendritueel te doen voordat we aan de dag beginnen. Maar de badkamer kan ook een ontzettend relaxende plek zijn, als je hem op de juiste manier inricht en er ook de tijd voor neemt. Dus, laten we eens kijken wat er nieuw is in badkamerland. Een designradiator? Een ligbad? Patroontegels? Misschien wel allemaal!

Een accent op z’n tijd

Accentmuren en andere statement pieces zijn eigenlijk altijd wel in op een bepaalde manier, maar nu zijn ze extra-in. Een verder effen kleur op je badkamermuren, met 1 muur die er helemaal uit springt (bijvoorbeeld met een verfvlek-patroon, tegels die op een interessante manier gelegd zijn of bamboe) maakt je badkamer meteen een stuk levendiger en sfeervoller. Het hoeft natuurlijk geen hele muur te zijn, als je de kleur van je badkamermuren nu net zo mooi vindt en ze liever zo wilt houden, kan het ook een ander statement piece zijn, zoals ik al zei. Een grote, moderne of juist ouderwetse spiegel, een bepaalde plant, het kan allemaal.

Join the Dark Side

Donkere badkamers zijn all the rage, en dat snap ik wel. Het heeft iets etherisch, iets existentieels, een compleet donkere of zelfs zwarte ruimte in stappen. Op een bepaalde manier wordt je er rustig van. Het werkt wel het beste op grotere badkamers, omdat donkere kleuren op kleinere ruimtes een verkleinend en soms zelfs verkrampend effect kunnen hebben. Wil je wel graag donkere elementen in je badkamer maar vindt je volledig zwart net iets te heftig? Kijk dan bijvoorbeeld naar een helemaal zwarte designradiator, zo een die je op kan hangen aan een muur, zodat het ook meteen een deel wordt van het interieur.

Let it show

Nog een trend die ik persoonlijk erg mooi vind (ook voor in de keuken) is blootgelegd sanitair. Dat je de pijpleidingen van de douche en het bad, of de kraan, dus ziet lopen buiten de muur. Deze zijn wel gestileerd, uiteraard, vaak in een quasi-steampunk-stijl, zodat ze er nog steeds aantrekkelijk uit zien (en niet enkel als loshangende pijpen en slangen). Dit combineert heel mooi met een grote douchecabine die ook meteen een ligbad is. Zo krijg je gelijk sfeer in je badkamer, en je kan liggen in je bad. Wat wil je nog meer?

Dit zijn de drie badkamertrends van het moment, en eigenlijk zijn ze tijdloos. Dus, verwen jezelf in 2020 en vernieuw je badkamer met deze (en andere) vette trends!