30 november 2021

Kappers en een chatbot

2 min read

Bijna iedereen heeft wel een eens een bezoekje gebracht aan de kapper. Een kapper houdt zich bezig met het knippen en stijlen van het kapsel van iemand. Tegenwoordig verven ook steeds meer mensen hun haar. Meiden verven hun haar vaak blonder of geven het een gekke kleur. Er is ontzettend veel mogelijk bij een kapper. Elke stad heeft daarom ook meerder kappers waar klanten op afspraak of gewoon binnen kunnen lopen om hun haar te laten knippen en stijlen. Deze kappers beschikken vaak ook over een eigen website. Hier hebben zij vaak informatie over hun kapperszaak staan of kunnen klanten een afspraak maken om te knippen.

Wat is een chatbot?

Een chatbot zou een goede uitkomst kunnen zijn op een website van een kapper. Websitebezoekers kunnen doormiddel van een chatbot hun vragen stellen of vragen om advies. De chatbot kan de gesprekken met de websitebezoekers automatiseren. De chatspecialisten creëren een digitale collega die de chats kan beantwoorden van de websitebezoekers. De eerste drie maanden pakken de chatspecialisten van chatkracht alle chats op om te achterhalen wat de behoeftes van de websitebezoekers zijn, vervolgens wordt de chatbot gemaakt. De chatbot kan op elk kanaal geïntegreerd worden. Denk hierbij aan jouw website, Facebook Messenger, Instagram, WhatsApp en/of WeChat. Zo ben je daar waar je klanten zijn.

De toegevoegde waarde van een chatbot

Door een chatbot van chatkracht te integreren ontwikkel je een sneller klantenservice. De chats die klanten sturen worden direct opgepakt en beantwoord door de chatbot. Websitebezoekers hoeven op deze manier dus niet te wachten op antwoord via de mail of telefoon. Ook creëer je een betere bereikbaarheid voor je websitebezoekers. Je bent namelijk 24/7 bereikbaar voor je klanten. Ook wordt een deel van de klantenservice overgenomen door de chatbot. Dit betekent dat de er tijd over blijft voor andere werkzaamheden. Een chatbot kan dus van zeer toegevoegde waarde zijn voor de kapperszaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *