30 november 2021

Ideeën voor overige ruimtes in huis

2 min read

Soms heb je een ruimte in je huis waar gewoonweg geen bestemming voor te vinden is. Misschien ben je net verhuist en gebruik je de ruimte als opslag voor losse rommel. Of misschien zijn de kinderen uitgevlogen en heb je aan één logeerkamer genoeg, wat ga je dan met de overige kamers doen? In deze blog heb ik het daar over en kom ik met ideeën om die kamers een bestemming te geven.

Rustige werkplek

Een veelvoorkomende bestemming voor ruimtes die geen absolute noodzaak hebben zoals; slaapkamers, badkamers en zo voorts, is een kantoor. Een kantoor bied je de mogelijkheid om vanuit huis te werken maar dit niet te doen in ruimtes die juist als ‘thuis’ voelen en voor ontspanning moeten zorgen. Als je een eigen kantoorruimte hebt, houd je werk en privé gescheiden terwijl je toch thuis kan zijn. Daarnaast blijft de boel ook lekker opgeruimd omdat je werkdocumenten in die ruimte netjes op kan bergen.

Lekker bewegen

Voor de gezondheidsmensen onder ons is het heerlijk om de ruimte te kunnen gebruiken voor sportapparaten. Dan hoef je niet voor iedere sportsessie de deur uit. Als het dan een keer slecht weer is, hoef je niet je sportsessie over te slaan maar spring je gewoon thuis op de hartloopband. Gebruik de wanden voor het ophangen voor gewichten, wel even checken of de muur dat houdt, en een spiegel. Zo kan je je bewegingen goed bijhouden en zelf bepalen hoe zwaar je traint.

Zwembad in huis

Maar met de luxe van extra kamers moeten we natuurlijk ook kijken naar de luxe opties om deze ruimtes te vullen. Zo kan je bijvoorbeeld op een benedenverdieping met stenen vloer een zwembad plaatsen. Je kan dat in laten bouwen maar als dit niet past met de bouw van het huis of als je simpelweg niet zo’n permanente aanpassing wilt maken, kan je er ook voor kiezen om een zwembad van BestWay op te zetten. Kies een grote variant om de boel op te vullen en voor je het weet, zwem je rondjes in je eigen huis.

Luxe bibliotheek

Het hoogtepunt van luxe in huis is natuurlijk wel het hebben van een eigen bibliotheek. Goed dan moet je wel genoeg boeken hebben om de boel op te vullen maar als dat je ding is, moet dat geen probleem zijn. Misschien overtref je deze luxe alleen nog met een boekenkastdeur die leidt naar een geheime ruimte, vanuit je eigen bibliotheek.