25 januari 2022

Hoe word je een professionele chauffeur

2 min read
code 95 halen

Voor degenen onder u die een bedrijf hebben dat zich bezighoudt met transportdiensten, levering van goederen of bouwbedrijven, is het hebben van medewerkers die deskundig zijn op het gebied van autorijden een drijvende factor voor de activiteiten van het bedrijf. Daarvoor moeten jouw medewerkers beroepschauffeurs zijn en een Code 95 halen. Het is een must dat een bestuurder een rijbewijs moet hebben volgens het type voertuig. Maar meer dan dat, een chauffeur moet een goede verkeerskennis hebben en ook in een risicovolle situatie snel en precies kunnen handelen. Daarnaast kunnen beroepschauffeurs ook de kans op boetes en ongevallen in het veld voor bedrijven verkleinen.

code 95 halen

Hoe code 95 voor chauffeurs te krijgen

Om code 95 te halen, moet een bestuurder minimaal 3 van de volgende theorieën beheersen. Ten eerste is het de verkeerstheorie en technologie of RV1. In deze theorie leer en begrijp je verkeersregels. Wat de bestuurder wel en niet mag doen tijdens het rijden, evenals de boetes of sancties die worden gegeven als er sprake is van een overtreding. Daarnaast leer en begrijp je ook de technologie die wordt gebruikt bij het rijden, van de voertuigtechnologie die je gebruikt tot de informatietechnologie die wordt gebruikt in het verkeer. Ten tweede is het de theorie van de administratie van goederen- en/of personenvervoer of V2C. Er zijn speciale regels voor het vervoer van goederen en passagiers. Je moet dit onder de knie hebben om code 95 te krijgen. De laatste is case administration theory of V3C. Naast deze theorieën moet je ook 2 verplichte praktijken volgen voor het besturen van een vrachtwagen of bus en een gesloten veldtest voor vrachtwagens of bussen.

Wanneer en waar kun je code 95 krijgen?

Om code 95 of rijvaardigheid te kunnen behalen, kun je kiezen voor trainingen of cursussen die worden gegeven door rij-instellingen. Momenteel zijn er veel rij opleidingsinstituten die een basiskwalificatie theorie van rijvaardigheid bieden. Voor die tijd bespreek je het met de opleidingsinstelling van je keuze. Er zijn verschillende cursussen die het hele jaar door code 95-training bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *