30 november 2021

Hoe hou je jouw kantoor afvalvrij?

2 min read

Wanneer je een bedrijf hebt herken je vast wel het scenario waarbij je kantoor een puinhoop is. Het is nooit echt schoon op je kantoor en je wilt hier graag wat aan doen. Veel bedrijven ondervinden ditzelfde probleem, hoe komt dit nu eigenlijk? En hoe kun je dit oplossen? In deze blog vertel ik meer over afval op kantoor. Ook geef ik tips en tricks om ervoor te zorgen dat jouw kantoor afvalvrij is.

Te veel afval op kantoor

Je bent trots op je mooie bedrijf, toch lijkt het kantoor af en toe een grote afvalbak. Hoe komt dat nu? Wanneer je met meerdere mensen op een kantoor zit, wordt er nou eenmaal afval geproduceerd. 

Werknemers nemen bijvoorbeeld hun lunch en andere snacks mee, deze zijn vaak in plastic verpakt. Plastic verpakkingen van voedsel blijven gauw rondslingeren. Daarnaast gebruik je in een kantoor ook veel papier en karton. Het gebeurd al snel dat je bureau een verzameling van post-its en andere papierwerken wordt. Verder zul je naast plastic en papier ook nog restafval op kantoor verzamelen. Hierbij kun je denken aan voedselresten, bananenschillen en ander afval dat niet gescheiden kan worden. 

Om de hoeveelheid afval op kantoor te verminderen kun je aan personeel vragen om hier bewuster mee om te gaan. Bijvoorbeeld door minder verpakt voedsel mee te nemen.

Afval inzamelen

Het is soms het geval dat er te veel op je kantoor te vinden is, het is belangrijk om dit goed te scheiden en in te zamelen. Je kan hiermee voorkomen dat het kantoor er rommelig uitziet en dat je last krijgt van muizen.

Je kan afval inzamelen door prullenbakken te plaatsen bij de bureaus, vele bedrijven doen het zo. Het nadeel hiervan is dat je afval niet scheidt. Afval scheiden is belangrijk voor het recyclen. Als je jouw bedrijf wilt verduurzamen kun je ervoor kiezen om afval te scheiden door speciale afvalbakken te gebruiken.

Om meer inzicht te krijgen in hoe je bedrijfsafval kunt inzamelen en afvoeren kun je advies aanvragen bij een partij als GP Groot. Zij kunnen je helpen bij bewust en duurzaam afvalmanagement. Daarnaast kun je bij GP Groot verschillende containers huren om afval af te voeren.