25 januari 2022

Hoe gaat het goud verkopen?

2 min read
goud kopen

Goud verkopen is iets wat al heel lang bestaat maar ook nog steeds erg populair is, wanneer je thuis allerlei oude spullen van oud hebt liggen kun je dit heel simpel verkopen. Nu is het wel belangrijk dat je kijkt naar de waarde en of je dit echt wilt verkopen, bij sieraden kan er namelijk een bepaalde emotionele waarde aan zitten. Wanneer het een erfstuk is of wanneer je een sieraad gekregen hebt van iemand. Daarom wordt er in de winkel ook altijd voordat de verkoop eindigt gevraagd of je akkoord gaat, want in principe kan je in drie stappen klaar zijn in de winkel.

In de winkel

Als je van plan bent om goud te verkopen dan kan dat natuurlijk, dit kan op een hele makkelijke en simpele manier. Voordat de verkoop kan starten is het belangrijk dat je voor jezelf weet wat je wel en niet gaat verkopen, wanneer je dus meerdere dingen gevonden hebt om te verkopen. Goud verkopen kan dus makkelijk gaan, wanneer je bijvoorbeeld gouden sieraden wilt verkopen.

goud verkopen

Verkopen in 3 stappen!

 De drie die plaatsvinden totdat je het goud verkocht hebt goud verkopen,  hebt en weg bent uit de winkel zijn:

  • Kom naar de winkel en breng het goud, als je het nog hebt neem dan ook bepaalde bewijzen zoals de originele verpakking mee. 
  • Dan vindt de taxatie plaats. Tijdens dit onderdeel wordt de waarde van de spullen bepaald. Dus hoeveel het product nog waard is en welk bedrag zij jou kunnen geven.
  • Als laatst hoeft het bedrag alleen nog betaald te worden. Dit kan contant betaald worden maar ook overgemaakt worden op je rekening.

Als de betaling aan bod komt is het wel een vereiste om je te kunnen identificeren, dus neem je rijbewijs, ID kaart of paspoort mee wanneer je van plan bent iets aan hun te verkopen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *