25 januari 2022

Het nut van een goede profielfoto op LinkedIn

2 min read

We kennen het allemaal, een goede profielfoto op LinkedIn is zo snel nog niet gemaakt. Je wilt natuurlijk een professionele foto en laten zien aan jouw collega’s en connecties dat je een professioneel profiel hebt. Logisch natuurlijk. In deze blog gegeven de LinkedIn specialisten van BuildSocial jouw een paar handige tips om rekening mee te houden met jouw LinkedIn profiel. Je zult zien dat met een paar handige tips je al hele mooie foto’s kunt maken die er zakelijk en professioneel goed uitzien. Lees snel verder!

De juiste profielfoto

Een foto zegt meer dan 1000 woorden, zorg daarom voor een goede, duidelijke en scherpe foto voor jouw LinkedIn profiel. Ga bijvoorbeeld niet voor die ene leuke vakantiefoto met een cocktail of die foto dat je in de zomer aan het feesten was op één van de vele festivals die Nederland rijk is. Dit gaat namelijk echt niet werken op LinkedIn.

Wanneer je geen zakelijk type bent hoef je natuurlijk niet in een 3-delig pak op de foto te staan, maar ga voor een look die je zou dragen als je bijvoorbeeld netjes uit eten gaat, of een look die je aan zou trekken naar een sollicitatiegesprek of een andere afspraak. Je zult zien dat het er al stukken netter uitziet dan die ene versleten trui en je hebt kleding aan waar jij je goed in voelt wat zorgt dat je ook weer een bepaalde, goede uitstraling hebt op een foto die mensen ook weer aantrekt.


Vergeet de omslagfoto niet

Veel personen vergeten bij een LinkedIn profiel, zonde natuurlijk want ook dit is een essentieel onderdeel van jouw profiel. Als je voor de dag wilt komen alsechte LinkedIn specialisten, dan moet je de optimalisatie van je profiel ook goed voor elkaar hebben. Een goede omslagfoto kan namelijk kracht bij jouw profiel zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *