30 november 2021

Herken candlestick patronen en doe er je voordeel mee

2 min read

Je ziet het veel bij beleggers: candlestick patterns. Deze patronen bestaan, over het algemeen, uit rode en groene blokjes van verschillende lengte die in een bepaald tijdsbestek aangeven wat een bepaald aandeel doet. De rode blokjes geven een daling aan en de groene een stijging. Maar om candelstick patterns te kunnen lezen, moet je meer weten dan dat. Herken candlestick patronen door je goed in te lezen en herken candlestick patronen door ze over een langere tijd te volgen. Je kunt ook oefenen met het herkennen van patronen voor je met echt geld aan de gang gaat. Dit is geen overbodige luxe: herken candlestick patronen is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt.

Herken candlestick patronen en beoordeel deze

Veel brokers maken gebruik van candlestick patronen, juist omdat deze gemakkelijk te lezen zijn. Maar dat wil nog niet zeggen dat je bij je eerste candlestick pattern al precies begrijpt hoe het werkt. Je kunt candlestick patterns op verschillende manieren lezen en instellen. De standaard is dat ieder blokje, rood of groen, gaat over een tijdspanne van een uur. Maar je kunt deze tijd handmatig aanpassen. Door de tijd naar, ik noem maar wat, 5 minuten, te zetten, krijg je een totaal ander beeld. Aan de hand van de patronen kun je beslissingen nemen over kopen of juist verkopen of afwachten.

Candlestick patterns zijn handig in gebruik

Als je tenminste weet hoe je ze moet lezen. Deze kennis doe je op door je goed in te lezen in het gebruik van de candlestick patronen bij jouw broker. Welke tijdspanne wordt aangehouden? Hoe worden extreme dalingen of stijgingen weergegeven? Kun je er zelf op reageren of moet je wachten op je broker? Snelheid is vaak goed bij het beleggen, maar het kan ook tegen je werken. Met het werken met candlestick patterns werk je eigenlijk achter de feiten aan. Je baseert je acties op de candlesticks van het afgelopen uur.

Het gaat hier om écht geld

Veel mensen hebben, juist in het afgelopen jaar, besloten om eens iets anders te gaan doen met hun spaargeld: in plaats van een grote reis of een nieuwe auto zijn ze gaan beleggen. Dat gaat in veel gevallen erg goed en kan er over een tijdje een nog grotere reis of een nog nieuwere auto worden aangeschaft. Maar hou er vooral rekening mee dat het ook mis kan gaan. Het gaat hier immers om écht geld. Weet dus wat je doet voor je instapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *