30 november 2021

Groene zakelijke energie iets voor jou? Check de voordelen

3 min read

In Nederland zien steeds meer mensen de voordelen in van groene energie. Het maakt niet uit of je als consument op zoek bent naar duurzame stroom of dat je als ondernemer een groen contract omtrent zakelijke energie zoekt. In beide gevallen zijn er volop voordelen te vinden. Groene energie biedt namelijk veel pluspunten: zowel voor jou als voor het milieu. Twijfel je nog over het overstappen naar duurzame stroom of wil je gewoon meer weten over deze vorm van energie voor je bedrijf? In dit artikel lees je meer over de voordelen van zakelijke groene energie. Grote kans dat je na het lezen van dit artikel óók de overstap naar groene stroom wilt zetten.

Help mee aan een groenere wereld

Zoals je waarschijnlijk wel weet, is klimaatverandering een feit. De mens draagt onder andere bij aan de opwarming van de aarde. CO2 speelt hierin een grote rol; dit uitlaatgas is zeer schadelijk voor het milieu en zorgt ervoor dat de ozonlaag wordt aangetast, waardoor het warmer wordt. Bij de productie van grijze energie komt veel CO2 vrij. Kijken we naar de productie van groene stroom dan zien we dat die CO2-uitstoot veel minder groot is. Er komt zelfs amper CO2 vrij. Alleen daarom zou je al moeten kiezen voor groene zakelijke stroom wanneer je iets voor een betere wereld wilt betekenen. Hierbij maakt het niet uit of je zakelijke energie zzp afneemt of als mkb’er een zakelijk groen contract af wilt nemen – voor alle soorten ondernemers is er wel een passend groen energiecontract beschikbaar.

Je kunt je eigen groene energie opwekken

Een ander fijn voordeel aan groene zakelijke energie is dat je het zelf op kunt wekken. Bij grijze stroom kan dit absoluut niet, wat ervoor zorgt dat je met groene zakelijke energie onafhankelijk kunt zijn van het energienet en de energiemarkt. Mochten de energietarieven op de markt bijvoorbeeld ineens enorm stijgen dan heb je daar niets mee te maken. Jij hebt immers je eigen opgewekte groene stroom waar je niets voor hoeft te betalen. Dit opwekken doe je met zakelijke zonnepanelen waar je eerst in moet investeren voor je er gebruik van kunt maken. Op basis van jouw energieverbruik wordt er gekeken hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om dat verbruik te dekken. Daar hangt uiteraard wel een prijskaartje aan. Gelukkig worden dergelijke zonnepanelen met het jaar toegankelijker voor een groter publiek. De kans is groot dat je ze steeds vaker in het straatbeeld voorbij ziet komen. Ook particulieren profiteren volop van de voordelen van zonnepanelen.

Groene zakelijke energie is niet duur

Wat je tot slot moet weten, is dat groene zakelijke energie allang niet meer zo duur is als je misschien dacht. Er komen steeds meer energiebedrijven bij die groene stroom leveren, waardoor de prijs ervan omlaag is gegaan. Daarnaast biedt de Nederlandse overheid diverse financiële voordelen wanneer je investeert in groene energiebesparende maatregelen, zoals zakelijke zonnepanelen. Dat betekent dat je uiteindelijk nog goedkoper uit bent dan je wellicht dacht! Je moet hierbij ook weten dat je de investering in je zakelijke zonnepanelen er na enkele jaren uit hebt. Over het algemeen duurt het zes tot acht jaar tot je het geld eruit hebt, wat betekent dat je daarna profiteert van gratis stroom! Vind je de overstap naar zonnepanelen voor nu nog te groot maar wil je wel overstappen op groene zakelijke energie? Gebruik dan een zakelijke energievergelijker voor groene stroom om zo de best passende deal te vinden die ook nog eens verantwoord is. Dat is fijn voor de wereld en voor je portemonnee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *