25 januari 2022

Geluksmomentje

2 min read

Als er een keer wat tegenvalt, is het belangrijk je te richten op de dingen die je geluksmomentjes bezorgen. Dat kan iets heel kleins zijn, zoals een luxe kopje koffie voor jezelf bestellen, een mooi boek lezen of zomaar een kaart naar je oma sturen, omdat je weet dat ze daar blij van wordt. Zo vind ik het leuk om te zingen. Het geeft me een goed gevoel. Lekker hard meezingen met oude hits. Ik weet heus wel dat ik niet goed kan zingen. Voor een zangwedstrijd zal ik me dan ook niet snel inschrijven. Of nooit eigenlijk. Ja, dat kan ik met zekerheid zeggen. Ik zit er niet op te wachten ontdekt te worden. Ik zing juist alleen als niemand anders erbij is. Als ik thuis kom van mijn werk, zet ik dansmuziek op en blèr ik lekker mee. Of ik zing in de auto als er een goed nummer voorbijkomt. Ik let er niet op of ik goed zing, maar geniet ervan me even in de muziek te verliezen. Een aanrader!

Huppakee

Toen ik laatst een rotdag had op mijn werk, heb ik lekker hard de radio aangezet. Ik zing mezelf dan vrolijk en haal mijn hoofd leeg. Eenmaal thuis bekeek ik de post. Zuchtend opende ik de rekeningen. En toen besefte ik me iets. Ik geef mezelf nooit een cadeau. Terwijl ik dat toch zeker wel verdien op zijn tijd. Waarom is het normaal anderen een cadeau te geven, maar vergeet je daarbij jezelf af en toe te trakteren? Tijdens het koken kreeg ik een lumineus idee. Ik wilde een regendouche! Want een van de andere momenten dat ik graag zing, is onder de douche! Daarbij is een douche voor mij essentieel om wakker te worden ’s ochtends. Ik werd helemaal blij van het idee. Na het eten, ging ik direct het internet op om me te verdiepen in de wereld van de regendouches. Ik zocht een mooie uit en huppakee, bestelde er eentje. Hij zou waarschijnlijk de volgende dag al geleverd worden! Ik zag mezelf al huppelend in de douche concerten aan mezelf geven.

Aanstekelijk

En het werkt dus echt zo. Je wordt zo blij van een fijne douche dat je er vanzelf van gaat zingen. Ik heb ongeveer het hele repertoire van Aretha Franklin al gehad. Het blije gevoel werkt aanstekelijk. Je komt op meer dingen waar je gelukkig van wordt. Zo dacht ik er onder de douche ineens aan hoe leuk ik het vroeger vond om te tekenen. Ik heb meteen wat potloden en een groot kladblok gekocht om mijn oude hobby weer nieuw leven in te blazen. Ook met dit weet ik heus wel dat ik geen volgende Picasso ben, maar ik doe het puur omdat ik er blij van word. Doe jezelf een plezier en trakteer jezelf ook eens! Met iets dat je heel graag wil hebben of pak een oude liefhebberij op. Of een nieuwe natuurlijk. Vier het leven!