25 januari 2022

Enkele feiten over Panama-hoeden

2 min read

Een panamahoed wordt het populairste mode-item uit Panama. Deze hoed is populair geworden sinds Theodore Roosevelt hem promootte door hem te dragen toen hij de aanleg van het Panamakanaal bezocht. Deze hoed is het onderdeel van de glamoureuze stijl geworden sinds veel beroemdheden hem droegen. Het werd bijvoorbeeld gedragen door Kevin Spacey, Johnny Depp, Madonna en Monica Belluci. Ook al wordt deze hoed Panama genoemd, hij komt uit Ecuador. Deze hoed is licht van gewicht omdat hij is gemaakt van stro of natuurlijke stof. De vorm van deze hoed lijkt op Fedora-hoeden of strohoeden.

Soorten hoeden

Panamahoed kan in verschillende soorten worden ingedeeld. De soorten hoeden zijn afhankelijk van het materiaal en de manier om ze te maken. Sommige hoeden zijn gemaakt van stro. Deze rietjes zijn gemaakt van de bladeren van de palmboom. De bladeren worden gekookt, gedroogd, gebleekt en geperst. Vervolgens worden de rietjes geweven om deze hoed te maken. Bovendien zijn moderne hoeden gemaakt van stoffen. Deze hoed is er ook in verschillende stijlen. U kunt bijvoorbeeld Fedora-hoeden, Optimo-hoeden en Monte Carlo-hoeden dragen. Dit soort hoed is veelzijdig omdat het door mannen en vrouwen kan worden gedragen.

Het verschil tussen Panama- en Fedora-hoeden

Panama- en Fedora-hoeden lijken op elkaar. Maar eigenlijk zijn deze hoeden anders. Het specifieke verschil tussen deze hoeden is het materiaal. Panama is gemaakt van natuurlijk stro. Meestal wordt het stro gemaakt van de bladeren van de toquilla palmboom. Bovendien zijn Fedora-hoeden gemaakt van kunstrietjes. Sommige fedora-hoeden zijn gemaakt van leer. Daarnaast worden echte Panamahoeden met de hand gemaakt. De rietjes worden traditioneel geweven door ambachtslieden. Bovendien is Panama ademend, dus het is comfortabel om het te dragen onder de hete zon. Sommige hoeden zijn draagbaar. Je kunt ze dus rollen wanneer ze gaan en ze zullen hun vorm niet verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *