Een elektrische fiets is ook iets voor jou!

Fietsen is natuurlijk onze tweede natuur. We zijn het zo gewend om even op de fiets te stappen om boodschappen te doen, de kinderen van school te halen of om zomaar een rondje te fietsen. Maar we maken het onszelf vaak moeilijker dan nodig is. Je hoeft niet meer met tegenwind met het zweet op je rug op je werk aan te komen. Nee, een elektrische fiets is dan dé oplossing. Zo'n fiets doet niet al het werk voor je. Een elektrische fiets geeft je bij iedere trap een extra zetje. Hierdoor ben je nog steeds goed in beweging, maar kost het fietsen minder energie.

Met een elektrische fiets heb je meer plezier onderweg

Zeker wanneer je een plezierritje of misschien zelfs wel een toertocht maakt met een vriend of vriendin, is er altijd wel iets te kletsen onderweg. En dat gaat nu eenmaal een stuk gemakkelijker wanneer je nog wat lucht overhebt. Met een elektrische fiets beklim je, met tegenwind, moeiteloos de complete Zeven Heuvelenweg terwijl je ook nog een gezellig praatje kunt maken. Zo heb je dus duidelijk meer plezier onderweg! Je legt ook moeiteloos groter(e) afstanden af. Hierdoor zie je nog meer van ons mooie landje!

Op fietsvakantie? Geen probleem!

Een fietsvakantie is iets waar velen van dromen, maar waar ze toch niet aan toe komen. Gewoon omdat het zo zwaar lijkt. Je moet dan immers iedere dag fietsen om je volgende bestemming op tijd te bereiken. Met een elektrische fiets bereik je moeiteloos de volgende bestemming en hou je nog energie over om (op de fiets of te voet) de omgeving te verkennen. Zeker nu, nu we flink afstand moeten houden, is een fietsvakantie echt aan te raden. Je bent de hele dag in de buitenlucht en je ziet, dankzij je elektrische fiets meer van Nederland dan je ooit hebt gezien. Ook naar het buitenland op je elektrische fiets is geen probleem. Oplader mee en gáán!

Even oefenen voor je vertrekt

Het fietsen op een elektrische fiets is net even anders dan "gewoon" fietsen. De snelheid zal waarschijnlijk wat hoger liggen en daar zul je toch even aan moeten wennen. Het is dus verstandig om even goed te oefenen voor je echt op fietsvakantie gaat. Ook is het slim om wat voorzorgsmaatregelen te nemen. Zeker wanneer je lange tochten gaat maken wordt een goede fietshelm echt aanbevolen. Je ziet deze steeds meer in het straatbeeld en dat is natuurlijk niet voor niets.