Een lange trip maken op je eigen boot? Een watertank is dan noodzaak

Voor veel mensen gaat er niets boven een lange bootvakantie. Het leven op een boot staat voor hen namelijk synoniem aan vrijheid, onafhankelijkheid en rust. Hiermee onttrek je jezelf even helemaal aan het hectische leven van alledag op het land. Wil je zo lang mogelijk op de boot blijven, dan zijn voorzorgsmaatregelen natuurlijk wel onvermijdelijk. Een watertank op je boot meenemen is een voorbeeld van een welhaast noodzakelijke stap. Lees hieronder hoe je je drinkwater in zo’n tank zo lang mogelijk goed kunt houden.

watertank boot

Zo houd je je drinkwater in de watertank goed

Opgeslagen drinkwater in een watertank kan gevoelig zijn voor de vorming van bacteriën. Op de volgende manieren weet je dit echter te voorkomen: 

  • Ontsmet de watertank elke keer nadat je deze hebt leeggedronken of leeggehaald. Bij het ontsmetten komt altijd een schoonmaakmiddel kijken. Bij watertanks is chloor een geschikt middel.
  • Zorg ervoor dat je de watertank ook van de buitenkant zo schoon mogelijk houdt. Zorgdragen voor een propere omgeving van de tank is daarvoor essentieel.
  • Ook als het drinkwater nog niet op is kun je het ’t best met enige regelmaat vervangen. Zeker bij warme weersomstandigheden kun je dit gerust twee keer per week doen.
  • Controleer met grote regelmaat de leidingen die aan de watertank bevestigd zijn. Maak deze leidingen op grondige wijze schoon als je denkt dat vuil zich aan het ophopen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *