30 november 2021

Een eigen klusbedrijf

2 min read

Als je vroeger als kind het al leuk vond om met je handen bezig te zijn en ervan droomde om later mensen blij te maken met een verbouwing of met een klein klusje aan huis, dan is het zeker voor jou weggelegd om aan het werk te gaan als klusjesman. Klusjesman is een vrij breed begrip en kan je daarom ook zelf invullen zoals je maar wilt. Want bij een klusjesman kan je denken aan een loodgieter die er weer voor zorgt dat je gootsteen weg spoelt of je toilet niet meer overstroomt. Maar je kan hierbij ook denken aan iemand die ervoor zorgt dat je tuin er weer netjes bij staat of iemand die je uitbouw binnen een paar dagen weet te regelen. Kortom, klusjesman kan je op veel verschillende manieren invullen en uitvoeren.

Beginnen

Als klusjesman kan je voor een bedrijf gaan werken maar de meeste klusjesmannen kiezen er voor om als zzp’er aan de slag te gaan. Dit doen ze meestal omdat ze er dan zelf het meeste geld aan over houden en je lekker flexibel bent. Wel moet je er dan rekening mee houden dat het niet vanzelfsprekend is dat je van 9 tot 5 zal werken. Een spoedklus in de avond of juist heel vroeg in de ochtend zal er dan regelmatig ook wel is bij zitten. maar als je voor dit werk kiest zal je dat alleen maar leuk vinden. Ook is het handig om een eigen vervoersmiddel te hebben. Denk hierbij aan een eigen werkbus of een grote auto. Je klussen zullen meestal niet allemaal om de hoek zijn en het is wel belangrijk dat je overal makkelijk kan komen. Een werkbus is niet alleen handig om jezelf te vervoeren maar ook om al je gereedschap in op te slaan en mee te nemen.

Benodigdheden

Dus naast een goede werkbus heb je ook nog heel wat andere benodigdheden nodig. Want het is logisch dat als je bij een klant komt je niet het gereedschap van diegene kan gaan gebruiken. Denk als eerst aan al het elektrische gereedschap zoals een boormachine, slijpmachine en een decoupeerzaag. Een allround gereedschapskist kan als klusjesman ook niet ontbreken, hier zit natuurlijk een hamer, verschillende soorten schroeven en spijkers, en een schroevendraaier in. elektrisch gereedschap bestellen kan heel gemakkelijk bij bouwmaat.nl. Hier kan je het zowel huren als kopen. Met gereedschap kopen bij Bouwmaat weet je zeker dat je goede kwaliteit zal krijgen en dat je er voor een lange periode mee zal kunnen werken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *