Dit wil je weten over webdesign in Waalwijk

Wanneer je een website gaat bouwen of laten bouwen, dan komt daar een hoop bij kijken. Het is heel belangrijk dat je begrijpt hoe complex een website is wanneer je deze zelf gaat maken. Ook als je webdesign in Waalwijk uitbesteedt aan een andere partij, is het belangrijk om goed op een rij te hebben waar je naar op zoek bent.

Met deze tips kom je een heel eind in het bouwen van de perfecte website:

  • consistentie is belangrijk
  • less is more 
  • zorg voor goede weergave op alle schermen
Relevante content

Consistentie in je content en webdesign 

Consistentie is heel belangrijk in een ontwerp voor een website. Denk op iedere pagina die wordt ontworpen goed na over of de pagina wel past in het algehele ontwerp.  Door een pagina goed in te delen leer je een bezoeker hoe hij naar de diverse pagina’s moet kijken. Als dit op iedere pagina anders is kost dat meer moeite. Denk bijvoorbeeld aan teksten en titels. Door een bepaalde vormtaal te gebruiken weet een bezoeker hoe het bedoeld is door de ontwerper. Hierdoor kan de bezoeker een pagina sneller scannen waardoor het prettiger is om de pagina te bekijken.

Modern

Less is more

Gooi geen onnodige foto’s en content op je website. Natuurlijk moet er informatie op staan en is een foto hier en daar aan te raden om je lezer te boeien en prikkelen, maar houd de volgende regel aan: less is more. Een overvolle, veel te drukke website heeft geen positief effect op je bezoeker.