30 november 2021

Digitale bewegwijzering dankzij interactieve schermen

2 min read

Digitale bewegwijzering wordt steeds vaker gebruikt om mensen de juiste weg te wijzen binnen een groot bedrijf. Deze bewegwijzering is bijvoorbeeld te zien bij het vliegveld, het treinstation, enzovoorts. Een voordeel hiervan is, dat je de bewegwijzering ieder moment van de dag kunt wijzigen. Als er bijvoorbeeld een gate op het vliegveld was aangegeven op een scherm en plotseling moet dat gewijzigd worden. Dan kun je dat snel veranderen op het scherm. Als dit geen schermen waren, dan moest je bij ieder bord dus de gate gaan verwisselen, wat erg veel tijd en misverstanden kan opleveren. Meer over L2L, die er voor zorgen dat dit probleem wordt verholpen, kun je vinden op de site. Hier kun je LED-schermen aanschaffen naar keuze, voor zowel indoor als outdoor en ook transparante schermen. LED-schermen kunnen dus in grote gebouwen zorgen voor een betere doorstroming van de mensen en het zorgt voor duidelijkheid.

Het aankoopproces van een LED-scherm

De aankoop van een LED-scherm gaat niet zomaar. Dit proces is verdeeld in meerdere stappen. De eerste stap is het in kaart brengen van de doelstelling van het LED-scherm. Als deze stap helemaal is afgerond, worden alle wensen en parameters doorgestuurd naar de ontwerpafdeling. Die gaan kijken of er aanpassingen gedaan moeten worden op de locatie waar het scherm komt. Het kan dus zijn dat er geheid moet worden, of stroom aangelegd moet worden. Als dat allemaal is geregeld gaat stap drie in werking. Hier wordt het scherm daadwerkelijk gerealiseerd. De laatste stap is het monteren van het scherm op locatie van het led scherm binnen of buiten.. Dit is altijd een flinke klus, waar veel mensen bij nodig zijn, zodat alles goed verloopt. Als het scherm volledig is aangesloten, kun je gebruik gaan maken van het scherm en bijvoorbeeld reclame maken voor jouw bedrijf.

Een custom made LED-scherm

LED-schermen zijn ook te verkrijgen als custom made. Als je het scherm precies passend wilt hebben op jouw bedrijfspand, of op een andere plek. Zo kun je ook een LED-scherm aanbrengen op een trap. Hiervoor moet het scherm op maat gemaakt worden, wat geen enkel probleem is. Door een scherm op een trap te plaatsen ben je erg uniek en maak je gebruik van je hele bedrijfspand. Het voordeel van een custom made scherm is dat deze extra opvalt. Vaak wordt dit scherm namelijk gemonteerd op een plek waar weinig mensen het verwachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *