25 januari 2022

De toepassingen van digital signage uitgelegd

2 min read

Bij Zeta Display vind je een narrowcasting scherm

Een digital signage is een ideale manier om informatie te delen binnen je organisatie, of dit nou met klanten is of met collega’s en werknemers. Binnen grotere organisaties is de informatie op digital signage vaak zelfs onderdeel van het primaire communicatieproces. Zo worden de nieuwste ontwikkelingen en verwachtingen via deze digitale schermen regelmatig met medewerkers gecommuniceerd, zodat zij continu op de hoogte zijn van wat er speelt en wat er van hen verwacht wordt. Binnen grotere organisaties vind je digitale schermen met informatie in de kantine, maar ook bijvoorbeeld naast koffieautomaten of op andere plekken waar werknemers de kans hebben om deze te zien. 

De meerwaarde van digital signage in klantbeleving

Digital signage hebben ook een hoop meerwaarde binnen het verbeteren van de klantbeleving. Heb je bijvoorbeeld vaak klanten die op bezoek komen, dan kun je digital signage gebruiken om de klant te verwelkomen. Ook kun je de digital signage gebruiken om de klant wegwijs te maken, door informatie te geven over waar de klant heen moet. 

Digital signage in je eigen winkel

Ook wanneer je een ondernemer bent met een eigen winkel, kunnen digital signage veel betekenen. Zo kun je bijvoorbeeld veel meer productinformatie verstrekken, helemaal als het scherm interactief is. Klanten kunnen dan bijvoorbeeld bij een bepaald gedeelte van de winkel een scherm gebruiken, waarop zij verschillende producten kunnen opzoeken. Op dit scherm krijgen zij dan een uitgebreid overzicht van allerlei informatie, waardoor ze alle vragen die zij hadden over een product beantwoord kunnen krijgen. Dit is niet alleen makkelijk voor jou als verkoper, maar geeft de klant ook de kans om eens rustig alles te overwegen. De digital signage draagt op deze manier een hele hoop bij aan de klantbeleving. 

Andere toepassingen van digital signage zijn bijvoorbeeld de weergave van het rooster op scholen of het aantal mensen dat aan het wachten is in de wachtkamer of digitale wayfinding. Dit is voor zowel de medewerkers als voor studenten en patiënten erg makkelijk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *