30 november 2021

De elektrische auto: duurzaam, schoon en stil

2 min read

Het hebben van een elektrische auto brengt veel voordelen met zich mee. Je ziet deze exempleren dan ook steeds meer op de weg. Zo is een elektrische auto natuurlijk duurzaam, maar ook een stuk stiller dan een benzineauto. Maar waarom is dit zo? En hoe komt het dat de elektrische auto een stuk stiller is? Dat lees je allemaal in deze blog.

Een duurzame keuze

Het is belangrijker dat ooit dat je duurzame keuzes maakt. Zo geldt dat ook een nieuwe auto. Het kopen van zuinig apparatuur is dan ook erg belangrijk. Bij een auto is dat niet anders. Je komt tegenwoordig bijna niet meer weg met het kopen van een benzine slurpende auto. Een elektrische auto is een duurzame keuze. Er komt namelijk een stuk minder CO2 en andere schadelijke stoffen vrij dan bij een benzineauto. De energie wordt efficiënter omgezet naar beweging en daardoor is er minder energie nodig voor dezelfde verplaatsing. Een elektrisch auto stoot ongeveer 40% minder CO2 uit dan een benzine- of dieselauto. Dat is bijna de helft!

Soorten elektrische auto’s

De keuze is reuze tegenwoordig, aangezien er steeds meer elektrische auto’s bij komen. Het is belangrijk om te bepalen welke auto het beste bij je past. Met een korte of een lange actieradius. Met een actieradius wordt de afstand in kilometers bedoeld die de auto kan rijden met een opgeladen accu. Als je lange afstanden rijdt, is het verstandig om te kiezen voor een auto met een lange actieradius. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Peugeot e-expert of de Volkswagen ID3. Beide een actieradius van meer dan 300 kilometer.

Nog meer voordelen

Elektrische auto’s zijn bij de aanschaf een stuk duurder dan een benzineauto, maar een elektrische auto heeft ook minder onderhoud nodig. Dus op dat gebied bespaar je juist met een elektrische auto. Dat komt doordat de elektrische auto een elektrische motor bevat en een benzineauto een verbrandingsmotor. Deze motor heeft veel bewegende delen, waardoor er eerder slijtage zal ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *