Container huren

Wil je een container huren voor bijvoorbeeld restafval of voor bouw-en sloopafval? Je hebt verschillende soorten containers die bedoeld zijn voor verschillende soorten afval. Ook als je ondernemer bent heb je te maken met bedrijfsafval. Als je op het punt staat om een container te huren is het handig om te weten van tevoren welke soort afval je van plan bent om in de container te doen. Lees hier welke afvalsoorten er zijn en de soorten containers die je kunt huren voor jouw afval.

Afvalsoorten 

Restafval: onder restafval wordt het afval bedoeld dat niet wordt gescheiden en apart wordt ingeleverd. Denk bijvoorbeeld aan koffiecupjes, luiers of een kapot wijnglas. Dit zijn allemaal producten die niet gerecycled kunnen worden.  

Papier en karton: papier en karton is 100% recyclebaar en is daardoor erg goed om als aparte afvalsoort te scheiden. Daarnaast is het scheiden van papier en karton niet alleen goed voor het milieu, maar je bespaart ook nog eens op je afvalkosten. Papier en karton is goedkoper dan restafval, dus zonde om het bij restafval te gooien.  

Glasafval: glas is 100% recyclebaar en dus goed voor het milieu om dit te scheiden. Hierin mogen bijvoorbeeld lege flessen, potjes en andere glazen verpakkingsmaterialen. Kapotte drinkglazen mogen niet in deze container omdat het ander glas is en niet op dezelfde manier wordt gerecycled.  

Organisch afval: organisch afval wordt ook wel groen afval genoemd. Organisch afval bestaat uit plantaardig afval en deze soort is biologisch afbreekbaar. Denk bijvoorbeeld aan fruit, groente, bloemen en planten. Deze afvalsoort is op een milieuvriendelijke manier goed te verwerken tot een nieuwe grondstof, bijvoorbeeld compost of biogas. 

PMD-bedrijfsafval: PMD staat voor plastic, metaal en drankenkarton. In huishoudens wordt het scheiden van PMD steeds meer gedaan en makkelijker gemaakt en ook voor bedrijven is deze soort goed te scheiden. 

Archiefvernietiging: archiefvernietiging is het vernietigen van vertrouwelijke documenten. Wanneer de wettelijke bewaarplicht van documenten is verlopen, moeten persoonlijke gegevens zorgvuldig worden vernietigd.  

Container huren 

Bij MKB-afval bijvoorbeeld kun je gemakkelijk een container huren. Hier kun je als ondernemer gemakkelijk terecht voor je bedrijfsafval. Je hebt rolcontainers in veel verschillende maten. De kleinste formaten containers passen door een normale deur (240, 360 en 660 liter). Deze kun je dus eventueel naar binnen rijden. 240 liter is gelijk aan ongeveer 4 vuilniszakken. De grotere formaten met vier wielen gaan niet door een normale deur (1100 en 1700 liter). In een container van 1100 liter passen 19 vuilniszakken in en is dus erg groot.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *