30 november 2021

Caferacer kopen in 2021, waarom is dit een goede keuze?

2 min read

Anno 2021 bestaat er veel commotie over auto’s en de uitstoot die ze met zich mee brengen. Ook hoor je met enige regelmaat het eindeloze geklaag over het fileprobleem, wat al decennia lang speelt maar nog steeds niet opgelost lijkt te worden. Dit alleen is al reden genoeg om te overwegen een motor aan te schaffen en volledig over te stappen hierop. Het is namelijk zo dat je als motorrijder tussen de auto’s door mag rijden in het geval van een file. Hoewel je de snelheid natuurlijk wel moet aanpassen en op een slakkengangetje je weg moet vinden tussen de auto’s door, betekent het nog steeds dat je niet tegengehouden wordt door een file. Zeker als je voor je werk regelmatig in de files staat, is het een ideale uitkomst.

Welke motor?

Welke motor je moet kiezen is een hele andere vraag. Er zijn immers een heleboel verschillende soorten motoren. Denk hierbij aan de racemotor, de chopper en de café racers. Deze laatste is over het algemeen minder bekend. De term dan, de motoren zie je namelijk met enige regelmaat voorbijkomen. En als je de term nog niet kent, dit zijn motoren die over het algemeen tot de classificatie van normale motor of standaard motor behoorden, maar zijn omgebouwd tot sportmotor. Over het algemeen hebben deze een vrij vintage uiterlijk, dit is ook wat veel mensen hier mooi aan vinden. Ze doen een beetje denken aan de legermotoren van de 2de wereldoorlog. Ook zijn cafe racer onderdelen makkelijk verkrijgbaar. De bmw k100 cafe racer bike onderdelen zijn erg populair, dus hier is ook veel vraag naar. Deze onderdelen bmw r100 kun je echter gelukkig gewoon op internet vinden.

Tijd om over te stappen

Zoals gezegd, is er veel gedoe en discussie over auto’s, uitstoot en stikstof. Hoewel je met de motor niet ontkomt aan uitstoot en CO2, is het toch wat anders dan met de auto. Zo is het allereerst zo dat de overheid veel minder belasting heft op motoren dan op auto’s. Als de motor schadelijker was, zou dit niet het geval zijn natuurlijk, Dit heeft er mee te maken dat de motor veel zuiniger is in het verbruik. Waar je met de auto 10 km rijdt, kun je met sommige motoren wel 20 of 30 km rijden. Overigens moet je een db killer motor hebben, dit is iets wat vaak niet wordt gecontroleerd door nieuwe motoreigenaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *