30 november 2021

Buiten in de winter

2 min read

Het koude weer is inmiddels goed onderweg en we hebben officieel weer afscheid genomen van de zomer. Persoonlijk kan ik niet wachten tot ze weer terugkomt maar dat duurt nog even. Daarnaast zijn er altijd een hoop mensen die mij niet snappen als ik zeg te houden van volle zon en temperaturen boven de 25 graden Celsius. Ik ben gewoon graag buiten en vindt het vaak in de koude maanden té koud om ervan te genieten. Daarom heb ik voor mezelf en mijn mede koukleumen in deze blog een lijstje gemaakt met dingen om buiten te doen in de winter, zonder dat je het daardoor koud krijgt!

Blijf in beweging

Een goede manier van warm blijven in de winter is door te sporten. Warm jezelf binnen met wat oefeningen op en rek de spieren goed los. Dan stap je zo naar buiten voor een rondje hardlopen. Dat is namelijk niet alleen in de zomer lekker, ook in de winter is het heerlijk. Je hebt het warm van het bewegen maar om je heen is het koel, dat balanceert elkaar goed uit. Daarnaast voelen we ons vaak lekker en voldaan na een goede sportsessie en dat kan je in die grauwe wintermaanden wel gebruiken.

Gezellig op de buitenbank

Als je in de tuin een loungeset hebt staan, is het niet gek om daar ook in de wintermaanden gebruik van te maken? Dat klinkt wat gek, aangezien dit niet echt de temperatuur is die uitnodigt om met een wijntje van de zon te genieten. Maar als je van tevoren warme chocomelk maakt en dit samen met je favoriete mensen en een stapel dekens mee naar buiten neemt, heb je een enorm gezellige tijd. Je bent buiten aan het bankhangen, een echt winters gevoel met de thee of warme choco erbij.

Houd jezelf uit de dip

Dit zijn natuurlijk maar een paar ideetjes om in de winter buiten te zijn. Zelf heb ik altijd een beetje last van een winterdip als het weer omslaat maar door steeds leuke activiteiten te bedenken, ga ik dat tegen. De ene keer trakteer ik mezelf op een avondje in de bioscoop en de andere keer trakteer ik de hond en mijzelf op een grote boswandeling door de sneeuw. Voor je het weet is de winter je favoriete seizoen en deelt deze een eerste plek met de zomer. Dan moeten we alleen nog iets bedenken tegen die bladeren in de herfst en de pollen in de zomer.