25 januari 2022

Beton op je wc

2 min read

De toiletruimte is in de afgelopen vijftig jaar niet veel veranderd als je er over nadenkt. Het is altijd een kleine ruimte, met een toilet en een wastafel. Vaak zijn de tegels en vloer bekleed met tegels omdat dit hygiënisch is en makkelijk schoon te maken. Om de zoveel jaar verandert de smaak van mensen, waardoor sommige oude huizen bijvoorbeeld nog een lichtgroene wastafel hebben, maar over het algemeen blijft het hetzelfde. Nu is er echter wel een grote verandering: beton cire. Een wc betonlook is een concept dat nog relatief nieuw is, maar dat wel steeds populairder wordt. Beton cire heeft namelijk een aantal grote voordelen ten opzichte van een toilet met tegels. 

Voordelen 

Beton cire heeft dus een aantal grote voordelen. Allereerst is beton cire net zo duurzaam en slijtvast als tegels zijn. Beton cire is namelijk een betonsoort gemaakt met hars in plaats van water. Dat zorgt voor een harde mix als het eenmaal uitdroogt die niet snel krast en slijtvast is. Omdat je beton cire naadloos aanlegt heb je geen voegen meer. Veel mensen kiezen tegels op hun toilet omdat het hygiënischer is dan andere opties, maar dat valt uiteindelijk nog best tegen. Je hebt namelijk nog steeds voegen waar vuil in kan gaan zitten en die zijn wel heel lastig schoon te maken. Beton cire heeft dat probleem niet. Je kan er simpelweg met een dweil overheen en het is schoon. Beton cire is dus net zo hard als tegels, maar mocht er toch een kras komen is die allereerst slecht te zien. Omdat beton cire van zichzelf al een willekeurig patroon heeft vallen eventuele krassen niet op. Mocht er toch een kras zichtbaar zijn is het eenvoudig om er met een beetje extra cire overheen te stucen. 

Beton stuc 

Beton cire eigenlijk meer een beton stuc. Dat betekent dat je het niet verft of giet, maar aanbrengt met een soort spatel. Dat creëert de vegen en de textuur die veel mensen mooi vinden. Een wc betonlook is dus een optie voor iedereen, ook voor in de badkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *