30 november 2021

Bereken je actuele hypotheekrente op Hypotheekrente.nl

2 min read

Wanneer je hebt besloten op zoek te gaan naar een (ander) koophuis, zul je met veel zaken rekening moeten houden. Het eerste dat je doet, nog voor je actief gaat zoeken, is bepalen hoeveel je, ongeveer, kunt lenen. Hiervoor kun je heel gemakkelijk wat gegevens invullen op Hypotheekrente.nl. Natuurlijk geeft dit een globaal beeld, er wordt niet gevraagd naar je eventuele schulden en naar je spaargeld, maar je hebt dan wel een beeld. Als je dan toch op Hypotheekrente.nl bent, check dan direct de actuele hypotheekrente. Dit kan je veel geld besparen.

Waarom is de actuele hypotheekrente van belang?

De actuele hypotheekrente is de rente die je zult gaan betalen over je lening (hypotheek). Het lijkt maar een klein verschil per aanbieder, maar zelfs een verschil in percentage van 0,01% kan al een flink verschil maken op het terug te betalen bedrag. De actuele hypotheekrente is ongeveer gelijk bij veel aanbieders, de rente is in het afgelopen jaar vooral gedaald en het ziet er nog niet naar uit dat er een flinke stijging aan zit te komen. Zelfs niet nu de corona-pandemie op z'n retour lijkt en het vertrouwen in de economie weer wat opkrabbelt. Waarom hypotheekverstrekkers hun hypotheekrente nog niet omhoog doen? Omdat niet iedere hypotheekverstrekker dat doet. De kans dat je een andere hypotheekverstrekker kiest is te groot en dan zouden de instellingen hun klanten verliezen.

Ook bij het oversluiten van de hypotheek is de hypotheekrente van belang

Heb je een hypotheek met een rentevast periode van 10 jaar afgesloten en is dat bijna 10 jaar geleden? Dan is de kans groot dat de bank of de hypotheekverstrekker je per brief aanbiedt de hypotheek te verlengen. Dit is erg verleidelijk, je bent immers de afgelopen 10 jaar tevreden geweest met je hypotheek. Maar toch is het verstandig om alle opties opnieuw te overwegen. Het kan zijn dat je persoonlijke (financiële) situatie is veranderd in de afgelopen jaren. Door opnieuw goed te kijken naar de actuele hypotheekrente kun je nog beter inschatten wat een nieuwe hypotheek voor jou gaat betekenen.

Online is alles te vinden

Je hoeft voor alle zaken rondom een hypotheek de deur niet meer uit. Je kunt alles online regelen. Maar dat wil niet zeggen dat je het alleen moet doen. De medewerkers van Hypotheekrente.nl staan je graag te woord en zullen je een, onafhankelijk, advies geven. Zo weet je zeker dat je goed beslagen ten ijs komt wanneer je een (nieuwe) hypotheek gaat afsluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *