Behandeling uitgelicht: Wenkbrauwlift

Ben je de laatste tijd heel erg vermoeid? En voel je dit vooral in je gezicht bij je ogen?  Als je al een tijdje in het leven bent en op leeftijd wordt kijk dan even of je wenkbrauwen vlak boven je ogen zitten. Dit kan namelijk deze klacht veroorzaken en dat is niet fijn. Wanneer je wenkbrauwen naar beneden zijn gezakt door ouderdom krijg je automatisch een norser gezicht en niet meer dat vriendelijke gezicht. Een lift van je wenkbrauwen kan je klachten van vermoeidheid en de druk op je ogen wegnemen, ook krijg je het vriendelijke en jonge gezicht weer terug die je in je jongere jaren had.

Het proces

Een behandeling van dit soort lift in je gezicht is een behandeling die heel precies moet worden verlopen, want het gezicht is een van de belangrijkste delen van ons lichaam. Het gezicht kan namelijk uitdrukkingen maken, zodat je andere mensen kunt begrijpen. Voordat je een behandeling onder kan gaan moet je eerst een afspraak maken met een arts die hier verstand van heeft. Deze gaat dan naar je gezicht kijken en wat de beste methode is om je te kunnen helpen. Het kan namelijk zo zijn dat je wenkbrauwen liften niet genoeg is om de klachten te verminderen of weg te halen. Soms is het namelijk handig om ook een ooglidcorrectie te ondergaan samen met de lift van de wenkbrauw. Het ooglid kan gaan hangen doordat het overtollige stukje huid te zwaar is geworden voor je ooglidspier. Dit stukje huid wordt dan voor je oog weg gehaald en geeft je weer een vrij zicht en een vriendelijk uiterlijk. 

Na het gesprek en het bekijken van je huidige situatie maakt de arts een plan en een afspraak voor de volgende keren of zelfs de korte ingreep om je wenkbrauwen te liften of voor een ooglidcorrectie. De arts moet ook kijken welke behandeling het beste de klacht kan verhelpen want er zijn verschillende soorten behandelingen voor de wenkbrauw.

Soorten wenkbrauwcorrecties

Er zijn verschillende soorten correcties die toegepast kunnen worden op de wenkbrauw. Een endo brow lift wordt een wenkbrauw en een ooglidcorrectie gedaan tijdens éen operatie. Hierbij wordt een oplosbare hechting gedaan zodat je niet nog een litteken erbij krijgt. 

Een directe lift voor je wenkbrauw kan je ook ondergaan. Hierbij wordt onder verdoving een stukje huid weggehaald en de huid strak gezet door een hechting dit veroorzaakt een litteken die bijna niet te zien is.

De laterale lift is een lift waarbij het buitenste stuk van de wenkbrauw hoger op het gezicht wordt gelift doormiddel van een sneetje in de haarlijn. 

Een voorhoofdslift kan worden toegepast als de spieren van het voorhoofd zijn verzwakt en de huid is gaan zakken. Het hele voorhoofd kan gelift worden doormiddel van 4 littekens die op de grens bij het haar liggen. Dit wordt niet in een normale kliniek gedaan, maar in het ziekenhuis.

Wenkbrauwlift kosten

De kosten verschillen heel erg per kliniek. Een wenkbrauwlift in leiden kost bijvoorbeeld 1575 euro terwijl een kliniek in een ander deel van het land een stuk minder kost. Dit heeft vooral te maken met de ervaringen van de artsen.