30 november 2021

#3 toffe Formule 1 liveries die je gezien moet hebben!

2 min read

De Formule 1 is een wereld van geld en glamour. Grotere bedrijven en vermogende particulieren hebben de mogelijkheid om zichzelf in te kopen in dit wereldje. Dit doen ze vaak als sponsor. In combinatie met de kleuren van het raceteam ontstaan er altijd unieke liveries. In dit artikel benoem ik de 3 leukste F1 liveries die de geschiedenis gekend heeft.

#1 De Benetton BMW B186

De Benetton B186 is één van de krachtigste grand prix auto’s ooit gebouwt. Met meer dan 1400 PK in kwalificatie trim, had de auto 600 PK meer dan zijn concurrenten. De livery is erg uniek en zal je hedendaags niet snel terugzien op F1 auto’s. De basiskleur van de B186 was een bijzondere kleur groen. De motorkap had een witte basis met daarop gekleurde verfstrepen. Om het nog gekker te maken reedt de Benetton B186 met, speciaal gemaakt, gekleurde (!) banden tijdens de GP van Detroit in 1986. Wat een unieke verschijning!

#2 Williams Martini livery

Wie kent Martini niet? Onder autosport fans is dit merk vooral bekent van zijn gave liveries. De huisstijl kleuren van het merk komen in elke auto terug wat zorgt voor een snel, tof design. De laatste keer dat we deze livery zagen was in 2014 op de Williams F1 auto maar de geschiedenis gaat terug tot in 1973 toen het merk zich koppelde aan Brabham. Er worden veel toffe merchandise producten van deze livery gemaakt, Keppninni is daar één van. Zij ontwerpen telefoon hoesje gebaseerd op deze liveries.

#3 De RB11 Dazzle livery

Red Bull is uniek in veel dingen, zo ook in F1 liveries. In 2015 presenteerde ze tijdens de wintertests in Jerez de unieke dazzle livery. De livery is gebaseerd op auto fabrikanten die dit patroon op hun test auto’s plakken om er zo voor te zorgen dat kenners en concurrenten niet goed kunnen zien wat bepaalde vormen van de auto zijn. Om die reden gebruikte Red Bull deze print in 2015.

Wil jij meer weten over deze liveries of nog meer toffe auto liveries bekijken? Bekijk dan dit artikel met de top 10 F1 liveries aller tijden!