25 januari 2022

3 Tips voor het winkelen voor kinderkleding

2 min read

Ben je op zoek naar de ideale kinderkleding? Dit lijkt soms een hele opgave, vooral omdat er eindeloos veel keus is en jouw kind voortdurend in de groei is. Om slimme keuzes te maken tijdens je zoektocht naar kinderkleding, hebben we in dit artikel een aantal essentiële tips op een rijtje gezet die je kunnen helpen bij het samenstellen van een leuke kinderkledingcollectie.

Kies stoffen die jarenlang gebruik aankunnen

Kwalitatieve kledingstukken waar goed mee wordt omgegaan gaan vele jaren mee. Het materiaal dat je kiest voor kinderkleding speelt een belangrijke rol bij het uitzoeken van kwaliteit. Je wilt natuurlijk voorkomen dat die ene leuke trui al na enkele wasbeurten vaal is geworden en zijn kleur heeft verloren. Wil je er zeker van zijn dat kinderkleding lang meegaat, kijk dan naar de kledingetiketten en verzeker jezelf ervan dat je katoenen kleding koopt. Katoenen kleding zal er na jarenlang gebruik nog net zo schattig uitzien, zodat een kleiner familielid het kan dragen!

Houd rekening met kleurenschema’s

Wil jij stijlvolle outfits samenstellen? Ga dan voor kleding met een algemeen kleurenschema. Wanneer je kleuren kiest die gemakkelijk met andere kleuren te combineren zijn, dan geef je jouw kind talloze mogelijkheden om er elke dag weer fris voor de dag te komen! Goedwerkende kleurencombinaties die fantastisch zijn voor kinderkleding zijn groen en geel, blauw en roze, rood en blauw, oranje en zwart, en zwart en wit.

Kies voor klassieke vormen en patronen

Om ervoor te zorgen dat de kledingstukken niet verouderen, probeer te kiezen voor items met leuke details  van klassieke vormen en patronen. Zo kan je op zoek gaan naar basic kinderkleding met mooie details die er toedoen.  Het is vaak dat modieuze extraatje dat kinderkleding nog leuker maakt. Voor meisjeskleding kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rode strikje, terwijl je met jongenskleding kunt gaan voor een gestreept t-shirt die voorzien is van een borstzakje.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *